Employee Spotlight - Vesna Milivojevic

29.09.2021

I denna del av vår Employee Spotlight serie så intervjuar vi Vesna Milivojevic, Pensionsspecialist och Produktägare för Tjänstepensionsanalys & Tjänstepensionsrevision.

Hej Vesna, vad kul att få intervjua dig! Berätta gärna lite om dig själv och din bakgrund.

Hej! Jag heter Vesna och är 46 år gammal, jag är född och uppvuxen i Serbien. Jag flyttade till Sverige år 2007. Jag har Kandidatexamen i Matematik riktat mot Datavetenskap, samt examinerad Försäkringsrådgivare och Skadereglerare. Kandidatexamen är från Serbien, och de senare utbildningarna genomgick jag i Sverige.

Hur länge har du varit anställd hos IDUR?

Jag började som praktikant i mars 2011, och blev anställd efter 2 veckor och har arbetat här sedan dess.

Hur har det varit att jobba hos IDUR under den här tiden?

Spännande, väldigt lärorikt. När jag började på IDUR så kändes det som att jag kommit in i en fantastiskt ny värld som jag inte trodde existerade, där jag kunde kombinera mina två stora passioner och utbildningar inom matematik och försäkring! Det var en ögonöppnare för mig, därför att jag hade aldrig kunnat föreställa mig en plats där man kan jobba med matematik och försäkringar samtidigt.

Vad är ditt ansvarsområde?

Det finns flera, eftersom jag är pensionsspecialist med bred erfarenhet och kunskaper. Men huvudsakligen är jag produktägare till IDUR:s tjänster för Tjänstepensionsanalys och Tjänstepensionsrevision. Jag var delaktig från början i utformningen av dessa produkter, och ser på dessa lite grann som mina bebisar! Jag är även i första hand inblandad i utbildningen av nyanställda analytiker. Ytterligare ett ansvar jag har är första fasen av implementeringen av en ny kund för vår tjänstepensionsadministration.

Mitt ansvarsområde innebär också att kontinuerligt ha koll på förändringar inom olika kollektivavtal. IDUR:s tjänster är än så länge fokuserade på tjänstemännens och arbetarnas avtal, det vill säga ITP och SAF-LO. Men i min roll som produktägare vill jag också utveckla våra tjänster mot kommun och statlig verksamhet, det vill säga KAP-KL och PA16.

Hur viktigt är det med tjänstepensionsrevision för kommunerna?

Huvudidén med en Tjänstepensionsanalys eller -revision är att hjälpa kunden fullfölja kollektivavtalen, samt hjälpa kunden se till att tjänstepensionsutgifterna inte skenar iväg och att de baseras på korrekta underlag. Vad gäller kommuner och kommunal verksamhet så är det skattebetalarnas pengar vi pratar om, vilket innebär att det är extra viktigt med kontroll av utgifterna.

Lika viktigt är det faktum att det finns många anställda inom offentlig sektor, och för dessa är tjänstepensionerna en viktig del av deras framtida ekonomi. Det är väldigt viktigt att kommunerna säkerställer att deras anställdas tjänstepensioner är korrekt hanterade. Tjänstepensionsrevision har bevisat sig vara en bra metod för systematisk och detaljerad kontroll av dessa två punkter.

Tack för dina svar Vesna! En sista fråga till dig: Vad tycker du är roligast med ditt arbete?

Att jag samarbetar med så många olika typer av kundföretag, där varje företag har sitt unika behov av IDUR:s tjänster. Det bidrar till att mitt arbete aldrig blir monotont eller tråkigt. Jag lär mig mycket, och har möjlighet att tillämpa mina mångsidiga färdigheter och egenskaper samt utvidga dessa till nya nivåer. Mitt jobb känns lite som ett detektivarbete, som bidrar till att jag ser fram emot varje arbetsdag. Min största drivkraft är våra kunder, som uppmuntrar mig varje dag!

Tack så mycket för din tid Vesna, som vanligt är det jättekul att få prata med dig!

Tack själv! Tackar för så bra frågor och möjligheten att få presentera mig och mitt arbete.


Om ni missade vår första intervju med Petra Borin så kan ni läsa den här!

Är ni intresserade av våra tjänster, eller har ni frågor? Tryck på knappen nedan för att omdirigeras till vår kontaktformulär.