Tjäsntepensionsanalys för företag
 
 
 

Pensionsanalys

Säkerställ ert pensionslöfte med hjälp av vår pensionsanalys. Att hålla koll på sina pensionsprocesser är inte lätt utan stöd från trygga och effektiva system eller en pensionsspecialist. Detta då man behöver ha bra koll så att er pensionsadministration och pensionsprocesser sker korrekt. Genom IDUR och vår tjänstepensionsanalys kan ni luta er tillbaka och känna er trygga.

Kontakta oss

 

Tjänstepensionsanalys för företag

Följer ni tjänstepensionsavtalen? Den naturliga reaktionen är ”Ja”, men vi vet att runt 18 % av de anställda har betydande fel i inbetalningarna till sin tjänstepension. Vår pensionsanalys-tjänst ger er som arbetsgivare svar på om tjänstepensionsavtalen följs och om rätt avsättning till tjänstepensioner görs i enlighet med företagets tjänstepensionspolicy och/eller kollektivavtal. IDUR har sparat betydande belopp åt över 100 bolag där man i snitt sparar 1 200 kr per anställd och år genom vår tjänstepensionsanalys.

Vad ingår i en pensionsanalys?

I vår pensionsanalys ingår följande delar:

  • Vi kontrollerar att tjänstepensionsavtalen följs på individnivå
  • Vi identifierar avvikelser
  • Vi härleder orsaken till avvikelser
  • Vi kartlägger systematiska fel
  • Vi visar vilken besparing företaget gör om förslagen till åtgärd följs

Varför pensionsanalys?

Fördelarna med att genomföra en pensionsanalys är många, där ni får ut mängder av relevant och nyttig information som ger er full koll och kan spara er både tid och pengar.

  • Ni får en kontroll av att ni betalar rätt premie för era anställda
  • Ni får en redovisning av identifierade avvikelser på individnivå
  • Ni får möjlighet att kräva återbetalning av felaktigt inbetalda premier till försäkringsbolagen
  • Ni får trygghet i att det är rätt

Löneartsanalys

I ett lönesystem finns cirka 800 olika lönearter. Vi kan hjälpa er med att gå igenom samtliga lönearter och identifiera dem som är pensionsgrundande för respektive tjänstepensionsavtal.

Pensionsanalyser inom olika branscher

IDUR har genomfört tjänstepensionsanalyser för företag inom flertalet olika branscher i både privat och offentlig sektor. Läs mer om våra kunder och möjligheten att ta del av en tjänstepensionsanalys, oberoende av vilken bransch du är verksam i.

Ja tack, jag vill ta emot IDURs nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar.

Jag är informerad om att jag kan läsa mer om hur Idur behandlar mina personuppgifter i Azets integritetspolicy. Jag kan när som helst göra ändringar i min prenumeration eller avprenumerera från kommunikation från IDUR.

Är ni intresserade av våra tjänster, eller har ni frågor?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi er.