Employee Spotlight - Petra Borin

30.08.2021

I vår Employee Spotlight serie så kommer vi att tala med IDUR:s många olika experter för att få en inblick i vilka de är. Vi inleder med Petra Borin, som är chef för analys och implementering.

Hej Petra! Berätta gärna lite om dig själv.

Hej, jag heter Petra Borin och är 48 år gammal. Jag är utbildad Marknadsekonom på Frans Schartaus Handelsinstitut med examen 1995. Jag har arbetat inom pensionsbranschen sedan 2002 då jag började arbeta på Alecta med Sjuk & Familjepension.

Hur länge har du varit anställd hos IDUR?

Sedan 2009.

Vad har din roll varit hos IDUR under den här tiden?

Jag började som kundansvarig administratör, vi var inte så många som jobbade på IDUR på den tiden, så arbetsuppgifterna var väldigt varierande.

Jag fann att jag tyckte att det var intressant att utreda möjligheter till förbättringar och vidareutveckling av IDUR:s Pensionssystem (IPA), vilket ledde till att jag hamnade i rollen som produktägare av IPA.

Idag är jag pensionsspecialist och även chef för Tjänstepensionsanalys samt ansvarig för implementering av nya kunder. Vilket innebär att jag har rollen som projektledare och ansvarar för att koordinera alla olika avdelningar och se till att implementeringsarbetet utförs enligt plan.

Eftersom IDUR är ett mindre företag med relativt få anställda, är det vanligt att ha flera olika roller samtidigt, vilket jag tycker är roligt och utvecklande.

Vad tycker du är roligast med ditt arbete?

Att jag har mycket eget ansvar, och varierande arbetsuppgifter. Ena dagen kan innebära flera kundmöten, medan nästa dag kan innebära att bara sitta i kammaren och grotta i Excelfiler.

Jag tycker även att tjänstepensioner är ett intressant område att jobba inom. Det är komplicerat, vilket gör att man aldrig riktigt blir fullärd. Det finns alltid nya områden man kan utveckla sina kunskaper inom.

Vad är den viktigaste lärdomen du har tagit med dig från din karriär hittills?

Med tiden har jag blivit mer säker i mig själv och mina egna kunskaper, vilket får som resultat att jag vågar visa framfötterna och framföra mina åsikter i större utsträckning. Jag skulle uppmana till att våga ta sig an nya utmaningar, tro på dig själv och lita på ditt eget omdöme.

Tack så mycket för din tid Petra, lika kul som alltid att få prata med dig!

Tack själv, det har varit trevligt att bli intervjuad!

 

 

Är ni intresserade av våra tjänster, eller har ni frågor? Tryck på knappen nedan för att omdirigeras till vår kontaktformulär.