IDUR erbjuder nu Due Dilligence (DD) pension som kvalificerat analysstöd till köpare i samband med bolagsförvärv

 

Brister i tjänstepensionshantering förekommer i ganska stor omfattning baserat på våra egna analyser och erfarenhet av löpande pensionsadministration under många år. Dessa brister förekommer även i små och medelstora bolag, ägarledda som noterade bolag. Dessa felaktigheter leder ofta till en ackumulerad pensionsskuld som växer år från år och försvinner inte så länge den inte rättas till. I

 

Även om en pensionsskuld inte föreligger kan avtalsrättsliga förbättringar gällande enskilda löften och pensionspolicys behövas i syfte att undvika framtida tolknings- och tillämpningsproblem.

 

Den stora ekonomiska risken vid bolagsförvärv tar köparen, som är omedveten om vad som händer. Genomförs ingen Due Dilligence pension kommer konsekvenserna inte märkas förrän det är för sent att påtala skadan för säljaren och då kräva kompensation.

 

Vi hjälper köparen med:

-          Att analysera löften om pension i anställningsavtal, kollektivavtal och VD-avtal

-          Att analysera tryggandet genom försäkring av kollektivavtalade och enskilda löften

-          Att beräkna pensionsskuld

-          Att rätta till fel i bolagets pensionshantering

-          Att vidta erforderliga arbetsrättsliga åtgärder

-          Att genomföra ansvarsutredningar och förhandlingar

 

Leveransen sker genom en konsultrapport som kombineras med en muntlig föredragning för köparen. På begäran genomförs operationella insatser i syfte att främst rätta till fel men också hantera pensionsskuld.

 

IDUR samarbetar i Due Dilligence-uppdragen med en juridisk konsult inom arbetsrätt och pension med lång erfarenhet av arbetsrätt- och kollektivavtalsrättslig pensionshantering i små som stora verksamheter och med många års kvalificerad erfarenhet från försäkringsbranschen.

LÄS mer nyheter om IDUR

Ja tack, jag vill ta emot IDURs nyhetsbrev, information om tjänster och inbjudningar.

Jag är informerad om att jag kan läsa mer om hur Idur behandlar mina personuppgifter i Azets integritetspolicy. Jag kan när som helst göra ändringar i min prenumeration eller avprenumerera från kommunikation från IDUR.

Är ni intresserade av våra tjänster, eller har ni frågor?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi er.